hits

Dette designet trenger en lisens

Dette designet trenger en lisens for å fungere på bloggen din. En lisens kan kjøpes eller abonneres på hos Design by Cecce.

Se alle design til salgs design.cecce.no/shop.

Tue, 13 Feb 2018 09:12:52 GMT - kl.10:12

slapp tirsdag

Tudelu og god morgen. 

Nå har denne frøkna nettopp stått opp, og har lagt seg i sofaen under dyna. Etter gårsdagen er jeg utrolig sliten i dag, så i dag skal jeg bare slappe av og gjøre minst mulig til kl 1800 i kveld. Da skal jeg nemlig til frisøren og sitte der i 2- 3 timer, så det blir jo en liten utfordring. Uansett, jeg glemte jo å skrive hva legen sa i forhold til donor-listen og sånt i går - det var jo så mye han sa, så ikke rart jeg ikke husker alt med en gang. Anyways, faren min blir jo utredet som donor nå, og mens man utreder en donor blir man da satt av ventelista midlertidig. Det blir man så man ikke skal ta opp plassen til noen andre hvis det skulle dukke opp en nyre. Det blir liksom urettferdig om man plutselig får tilbud om to nyrer, liksom... Men hvis faren min mot formodning ikke skulle være en match, så blir jeg satt rett tilbake på listen igjen - og jeg havner på samme sted som før jeg ble tatt av. Jeg må liksom ikke vente noe lenger selv om jeg har vært av listen en stund. Og det er jo ganske beroligende, for jeg var litt redd for det. Men hvis faren min er en match, så kan det hende det blir utført transplantasjon i løpet av dette året, noe som virkelig ikke hadde gjort noe. Jeg er som sagt utrolig lei av å gå sånn som jeg gjør nå, så den dagen kan ikke komme fort nok. 

Jeg må også bli flinkere til å ta en sprøyte - det er altså en sprøyte som heter Aranesp som gir meg mer blod (eller flere røde blodceller) i kroppen, som også gir meg litt mer futt og energi. Nå har jeg ikke tatt den på tre-fire uker fordi jeg rett og slett ikke liker den og jeg glemmer den veldig ofte i perioder. Men nå har Hemoglobin-nivået synket fra 11 til 9 på de ukene jeg ikke har tatt den, så da er det lurt å begynne og ta den som vanlig, igjen. Jeg må også skjære bort en føflekk som ikke ser helt sunn ut, dette skal jeg gjøre av to grunner. 1. Fordi jeg vil unngå noen problemer med den. 2. Spesielt fordi at etter jeg er transplantert, så begynner jeg på tre ulike immundempende medisiner, som setter hele immunforsvaret ute av spill. I denne perioden vil jeg da bli ekstra utsatt for å få hudkreft, og da er det iallefall greit og ha fjernet sånne mistenksomme føflekker. Greit å være på den sikre siden! 

Jeg fikk også tilbud om å begynne på kortison for å lindre de ledd- og muskelplagene mine... Men jeg vil aller helst unngå den kortisonen som jeg gikk på for et par år siden, da jeg la på meg veldig mye og fikk et så kalt "måne-ansikt". Dette slet veldig på selvtilliten min, så det vil jeg helst utsette så lenge som mulig til jeg absolutt må ta det. Så da får jeg heller plages litt ekstra med det. 

Det var vel det jeg hadde på hjertet i dag... Nå skal jeg legge meg godt til rette under dyna i sofaen og se på Suits, og kanskje sove litt til. Vi får se. 

Snækkes! 


Slenger med et bilde fra i fjor sommer da jeg følte meg veldig bra, og håper at denne sommeren blir like bra- om ikke bedre! 

- m. 

Kommentarer (0)

Ops, her var det tomt! Bli den første til å legge igjen en kommentar.

Skriv en ny kommentar