hits

Dette designet trenger en lisens

Dette designet trenger en lisens for å fungere på bloggen din. En lisens kan kjøpes eller abonneres på hos Design by Cecce.

Se alle design til salgs design.cecce.no/shop.

Fri, 19 Jan 2018 00:33:10 GMT - kl.01:33

Om meg.

Så hvem er Elin-Merethe? 

Jeg er ei jente på 24 år som bor i Vestby sammen med min samboer og forlovede. Da jeg var 21 år (desember 2015) fikk jeg diagnosen kronisk og alvorlig nyresvikt, og begynte med Hemo-dialyse og cellegift. Jeg fikk Hemo-dialyse i litt over to måneder, og cellegift i ca fire måneder. Jeg ble da midlertidig bedre, og fikk slutte med dialyse. Jeg måtte fortsette med cellegift en stund til. I mai 2016 fikk jeg igjen beskjed om at jeg måtte begynne med dialyse igjen, og at de ville melde meg inn på transplantasjons-listen. I juni 2016 fikk jeg operert inn et kateter i buken, og jeg startet med PD-dialyse. PD-dialyse er altså en dialysemaskin som du har stående hjemme, og som du bruker om natta - som renser kroppen akkurat som nyrene egentlig skal gjøre. Jeg opprettet denne bloggen for å bruke den som en slags terapi for min egen del, men også som informasjon for de som er i samme situasjon og deres pårørende - eller bare for de som er interessert i å vite hvordan det er å være kronisk nyresyk. 

Akkurat nå så har jeg nettopp fått beskjed om at min samboer ikke er en match som donor for meg, så da må jeg tilbake på listen. Jeg har mye antistoffer i kroppen, så det kan ta veldig lang tid før jeg faktisk får en nyre. Denne bloggen vil være mye preget av sykdomsskriverier ,og om tanker og følelser i forhold til sykdom og alt det som hører til. Jeg vil også skrive om transplantasjonen og tiden etter, når den tid kommer. 

Jeg vil også skrive om vanlige hverdagslige ting ved siden av sykdommen, og utfordringer i hverdagen. Det kan være alt fra vanlige kjedelige ting til oppdateringer fra sykehus-kontroller osv. Du må gjerne komme med forslag til hva du vil lese om i bloggen, og så skal jeg prøve å etterkomme det. 

Det var litt om meg. 

Kommentarer (0)

Ops, her var det tomt! Bli den første til å legge igjen en kommentar.

Skriv en ny kommentar